עין עצלה לילדה בן 3.5

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

19/03/2019 | 21:18 | מאת: איתי

שלום וברכה, בתי אובחנה עם עין עצלה לעקבות בעיית ראייה עין ימין cyl -0.5 עין שמאל cyl -2.25 אין בעיה לראייה מרחוק הומלץ להניח רטייה והתאמת משקפיים 1. כמה שעות צריך להניח את הרטייה בכל יום? 2. הרופא ציין מעקב, אך לא אמר כל כמה זמן להגיע. 3. האם להתחיל את להניח רטייה גם לפני הרכבת המשקפיים, עד שיהיו מוכנות? תודה

שלום איתי! בשאלתך כתבת שאין בעייה של ראייה לרחוק. באם אין בעייה של ראייה לרחוק בשתי העיניים, אזי לא מדובר בעין עצלה. ולכן, תחילה להרכיב את המשקפיים (לכשיגיעו) ורק בהמשך לבדוק הצורך בסגירות עם הרופא שבדק אותה. כל טוב! ד"ר יגב רונית

21/03/2019 | 00:03 | מאת: איתי

סליחה, התכוונתי שישנו קוצר ראייה אבל רק צילינדר. במבחן ראייה לרחוק כן היה לה קשה לראות בעין שמאל, אותה העין עם הצילינדר הגבוה יותר. לאחר ההבהרה האם יש שינוי בתשובות לשאלות? תודה

שלום איתי! ניתן להרכיב את המשקפיים, וללכת לביקורת לאחר כ-3 ח' -אז תיבדק חדות הראייה ובאם היא עדיין תהיה ירודה אפשר יהיה להוסיף סגירות. יש סיכוי גדול שעצם הרכבת המשקיים תשפר את חדות הראייה. כל טוב! ד"ר רונית יגב

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה