נגישות
נגישות

דחיית ניתוח תיקון פזילה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

08/03/2019 | 02:07 | מאת: מיכל

שלום, לבתי התינוקת פזילה ועין עצלה, עומדת לעבור ניתוח לתיקון פזילה. נתקלתי במחקר שמוצא קשר בין הרדמה לפני גיל 3 לבין נתונים נמוכים יותר בהתפתחות שפה ועוד כישורים קוגניטיבים בגיל 10. אני מתלבטת אם לדחות לגיל 3. מהו הנזק בכך? לינק למחקר https://pediatrics.aappublications.org/content/130/3/e476

לקריאה נוספת והעמקה
08/03/2019 | 07:40 | מאת: מיכל

האם הניתוח בכלל פותר בעית עין עצלה?

שלום רב! בשאלתך לא ציינת את סוג/כיוון הפזילה. בעיקרון, ניתוח הפזילה אמור ליישר את העיניים, אבל הוא לא פותר את בעיית העין העצלה. בטיפול בעין עצלה צריך לתת את התיקון במשקפיים (באם צריך) ולבצע טיפולי סגירות של העין הטובה ע"מ לחזק את הראייה בעין העצלה. בד"כ יש לדחות את הניתוח לאחר הטיפול בעין העצלה. יש יתרון לניתוח מוקדם של הפזילה ע"מ לקבל ראייה דו-עינית טובה יותר. כל טוב ובהצלחה! ד"ר יגב רונית

מיכל, אנא ראי תשובתי בשאלתך הקודמת. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה