עין עצלה שרואה מעולה מול דומיננטית חלשה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

10/11/2018 | 14:24 | מאת: חנה

שלום וברכה, בגיל מאוחר יחסית (12) 'גילו' שיש לי עין עצלה, ניסינו לטפל אצל אורטופטריסט כשלאיר תקופה קיבלתי משקפי מולטיפוקל. עם הזמן גדלתי ועברתי לקהילות עקב אי הנוחות והתמודדתי עם המצב. העין העצלה שלי ללא מספר, והדומיננטית היא זו שאינה רואה טוב לאחרונה חשתי ירידה בראייה, ותוך פחות משנה עלה לי המספר בעין הדומיננטית מ2.5 ל3.75(ולאחר מחשבה הורדנו ל3.5 כדי לא להגביר את הפער) התחלתי לחשוד על ראייתי בהדרדרות המהירה הזו... במיוחד שלא מצאתי מידע על עין דומיננטית עם מספר מול עין עצלה ללא מספר... אשמח לשמוע האם יש איך להגן על העין או לטפל בה, ולשמר את המצב מהדרדרות נוספת.. תודה

שלום רב! בשאלתך לא ציינת האם מדובר במשקפי מינוס (קוצר ראייה-כלומר ללא משקפיים את רואה יותר טוב מקרוב) או משקפי פלוס (רוחק ראייה). יתכן שבגיל צעיר עין ימין היתה ללא מספר ועין שנייה היתה עם משקפי פלוס ועם הגדילה עין ימין הפכה קיצרת רואי ועין שמאל ללא צורך במשקפיים. הרכבת משקפיים במקרה של עין עצלה מומלצת לצורך הגנה על העיניים. לגבי טיפול בעין עצלה, שאלתך מופנית לד"ר ליכטר. כל טוב! ד"ר יגב

10/11/2018 | 18:26 | מאת: חנה

הי, יש לי מספר מינוס- קוצר ראיה אני חושבת שבילדותי העיניים שימשו אחת לרחוק אחת לקרוב היום העין העצלה לא בשימוש כלל להבנתי נ.ב. אני בת 30

חנה שלום רב לגבי העין הדומיננטית עלייך להבדק על ידי רופא עיניים לראות אם ישנה סיבה עינית לעליית המספר. לגבי העין העצלה, כיום ניתן לשפר את הראייה בעין עצלה במבוגרים ע״י שיטה חדשנית ולא פולשנית הנקראת נוירוויזן והיא שיטת תרגול המעוררת את הנוירונים במרכז הראייה במוח לראייה טובה יותר. ניתן לקבוע בדיקת התאמה בטלפון *3122 ברשת עיניים. לגבי שמירת העין הדומיננטית - כדאי להרכיב משקפי שמש בשמש, ולהיות במעקב שגרתי על ידי רופא עיניים. בברכה ובהצלחה דר ליכטר

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה