שאלות חשובות ניתוח לייזר

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

04/11/2018 | 14:02 | מאת: דנה

1) האם בניתוח לייזר בשיטת האינטרלאסיק יכול המתלה הקרנית להיתלש ממיקומו ולצאת מהעין בשלמותו? אם המתלה קרנית יוצאת מהעין בחיתוך של הלייזר אז מאבדים את הראייה? 2) כתוב שהניתוח גורם לזיהום ודלקות שונות: לאחר הניתוח, העין חשופה לזיהומים רבים, והמטופל ממשיך טיפול אנטיביוטי או בסטרואידים. וכתוב שלעיתים הטיפול האנטיביוטי מתגלה כלא יעיל ומתפתח זיהום שעלול להוביל לאבדן ראייה. אחד הסוגים של דלקת נפוצה הנגרמת מזיהום מכונה “חולות סהרה” והיא עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך לרקמות העין. האם זיהום בעיניים לאחר ניתוח לייזר יכול לגרום לאובדן הראייה? 3) האם אסור לצאת בחוץ לאחר ניתוח לייזר? 4) האם לפני הניתוח צריך להשים טיפות אנטיביוטיות? 5) הבעיה העיקרית היא שאני לא רואה ברור כל כך במשקפיים. כשאני רואה בלילה שלטים וכתוביות של טלוויזיה בחושך אני רואה את המסך מטושטש עם המשקפיים. ובבדיקת ההתאמה האופטימטריסטית אמרה שהמספר של המשקפיים הוא המספר שלי ושלפיו יתבצע הניתוח. אז זאת בעיה! מה אחרי הניתוח אני אראה בחושך מטושטש ולא ברור? 6) האם לא תהיה לי ראיית 6\6 לאחר הניתוח? 7) אם גודל המספר לאחר הניתוח לייזר אז אפשר להרכיב בעיניים עדשות מגע עם מספר? 8) האם אפשר לאחר הניתוח להרכיב עדשות מגע צבעוניות ללא מספר? 9) אם יוצאים מהבית לאחר ניתוח לייזר וחודר חיידק לעין אז יכול להיות זיהום חמור שמוביל לפגיעה קשה בראייה ולעיוורון?

שלום דנה! את שואלת בפורום הלא נכון. תעירי את השאלה לפורום של ניתוחי לייזר. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה