ניתוח פזילה - -פזילה החוצה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

22/03/2018 | 17:41 | מאת: avr79

האם יכול להיות מצב שלא מצליחים להגיע לשרירי העין בשל פזילה קשה מידי? האם יכול להיות מצב שלא ניתן לטפל בפזילה בשל היותה חמורה מידי? ידוע לי שקיימת אפשרות שבניתוח פזילה החוצה של עין אחת תנותח גם העין השנייה. מה יכולה להיות הסיבה לניתוח העין השניה? האם קיים בניתוח פזילה סיכון לראייה? לאחר כמה זמן ניתן לחזור בדרך כלל לעבודה במידה והיא פיזית? תודה רבה על התשובות אברהם

אברהם שלום! אתה שואל הרבה שאלות תיאורטיות והתשובות בהתאם לבעיות שיכולות להיות. בפזילה קשה בשל חתך בעבר של שריר שברח תתכן אי הצלחה במציאת השריר ולפיכך בעייה בתיקון הפזילה. בניתוחי פזילה מנתחים עין שנייה מכיון שהשרירים בעיניים מתנהגים כמו מושכות שכאשר מושכים צד אחד שני מושפע. הסיכון לפגיעה בראייה בעקבות ניתוח פזילה הוא נדיר מאוד, אך קיים. מתואר זיהום בתוך העין ופרפורציה-התנקבות של גלגל העין. לגבי העדרות מהעבודה, זה תלוי בסוג הניתוח. המלצתי בשבוע הראשון בכל מקרה לא לעבוד. כל טוב ובהצלחה! ד"ר יגב רונית

27/03/2018 | 00:59 | מאת: אברהם

מה עושים במקרה של שריר שברח שלא ניתן לתקן את הפזילה? הפזילה בסופו של דבר משפיעה על הראייה. היא משפיעה כבר עכשיו אז מה זה יכול לגרום בטווח הארוך? מהבדיקות הקודמות שעשיתי המקרה הזה עשוי להתקיים. תודה על תשובתך.

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה