משקפיים ופזילה.

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

25/11/2017 | 17:51 | מאת: אראל

שלום, יש לי קוצר ראייה(myopia) ופזילה החוצה. האורתופטיסטית אמרה לי לא לעשות ניתוח לייזר לראייה כי הלקות ראייה טובה לפזילה שלי ושהמשקפיים מתקנות את הפזילה. שאלתי היא איך בדיוק משקפיים יכולות לתקן פזילה? מה המנגנון שדרכו הן עושות זאת?

שלום אראל! אכן האופטומטריסטית שלך צודקת. מתן משקפי פלוס מתקן פזילה פנימה, כי זה מקטין את הצורך באקומודציה שהיא מלווה בקונוורגנציה (קרוב העינייים). תהליך הפוך קורה במתן משקפי מינוס.(זה מגביר את הצורך באקומודציה ועימה קרוב העיניים ותיקון פזילה החוצה. כל טוב! ד"ר רונית יגב

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה