פזילה שאלה שאלה..........

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

14/10/2017 | 20:49 | מאת: יוני

מאובחן אקזופוריה שלום המספר שלי הוא -4.5, אני רוצה להזמין שני זוגות משקפיים שאחת תהיה עם המספר לעיל והשנייה עם מספר -2.5(מינוס) ואני אשתמש בהם לקריאה כי זה יותר נוח לי (מספר גדול מינוס 3.5 מקטין לי את הכתב לעומת מינוס 2.5). האם זה יכול להחמיר לי את האזוקפוריה? האופטימטריסט אמר לי שזה לא אמור להזיק לעיניים אבל לא ידע בקשר לפזילה

שלום יוני! אני מבינה שגילך מעל 40 ושאתה צריך משקפי קריאה. אכן, תת תיקון של קוצר ראייה, יכול לגרום להחמרת הפזילה החוצה. תוכל לנסות זאת אצל האופטומטריסט ולראות האם מופיעה פזילה והאם זה נוח לך לא לראות טוב בשתי העיניים למרחק. פתרון פשוט יותר זה משקפי מולטיפוקל. כל טוב! ד"ר יגב רונית

15/10/2017 | 20:19 | מאת: יוני

היי, אני בן 26, זה לא משקפי קריאה מכיוון שהן לא פלוס. פשוט יותר נוח לי לקרוא עם משקפיים שהם מינוס 2.5 ולא מינוס -3.5 (מינוס 3.5 זה המספר שלי שלמרחק אני רואה 20/20 איתו)

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה