הרכבת משקפיים לבעלי עין עצלה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

30/07/2017 | 01:15 | מאת: ק

שלום, אובחנתי בעין עצלה לאחר גיל 9. כיום אני בת 23 ולפני שנה הלכתי לייעוץ לגבי נוירויז'ן.. לאחר בדיקה נאמר לי שהשיטה של נוירויזן לא תשפר לי את הראיה מספיק טוב, אך שניתן לשפר מעט בעזרת עדשה ותרגולים.. קיבלתי עדשה במספר 5 וצילינדר מינוס 1.25 .. זה מאוד עזר והראיה שלי עם העדשה הייתה טובה יותר.. אך אני לא כל כך מסתדרת עם העדשה... שאלתי היא האם הרכבת משקפיים (שבעין התקינה תהיה עדשת 0) תפגע לי בראיה? מדוע לא מומלץ משקפיים למצב כזה?(לטענת האופטומטריסט שהייתי אצלו לפחות)

שלום רב! מכיוון שהראייה השתפרה עם הרכבת עדשת המגע, הרי שלא מדובר בהכרח בעין עצלה, אלא בצורך בתיקון אופטי. הרכבת משקפיים עם הבדל גדול בין שתי העיניים, אינה מזיקה לראייה, אלא שקשה לעיתים למבוגרים להסתגל להרכיב משקפיים עם הבדל גדול בגודל העדשות בין שתי העיניים. הדבר נובע מכך שבמשקפיים ההבדל בין גודל הדמויות שרואים בשתי העיניים הוא גדול -משקפי הפלוס מגדילים את התמונה הרבה יותר מאשר עדשות מגע. המלצתי היא לנסות באופטיקה את התיקון במשקפיים ולראות כיצד את מרגישה עם משקפיים ולפיכך שקילת רכישתם. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה