כמה בעיות שצצו

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

13/03/2014 | 21:22 | מאת: בעיה

שלום, אני נדב בן 21 השתחררתי מהצבא משירות קרבי מלא, ולפתע בתקופה הכי כיפית של החיים אני מגלה כמה בעיות שצצו וממש מפריעות לי, אני לא יודע אם זה קשור לנירולוג, רופא עיניים או מרפאת פזילה. אני אסביר את התופעות עד כמה שאוכל - קודם כל אני חייב לציין שעברתי ניתוח לייזר לפני כשנה+- והתופעות התחילו רק בחודשיים האחרונים - 1. יש לי המון כאבי ראש, וכאבים כאלו מעל העיניים, סוג של מגרנות (אף פעם לא אובחנתי) אני זוכר את זה כמשהו שהיה חוזר לי גם לפני הניתוח לייזר, לפעמים זה מגיע למצבים שאני רואה בחלק משדה-הראייה טשטוש כזה שזז ומכסה לי את חלל הראייה ו"מתפשט בעין".. כמובן המצב האחרון שציינתי לא קורה בדרך כלל אבל יצא לי שקרה וכמובן שזה מלווה בכאבי ראש. 2. יש לי בעיניים תסמונת שנקראית "תסמונת דווין" שזה פזילה רק כאשר אני אישית מזיז את העין הצידה, זה לא פזילה שאמורים לראותה, בערך לפני חודשיים - שלוש, הרגשתי שאני פחות מצליח לשלוט על זה, ואנשים סביבי התחילו להעיר לי שאני פוזל למרות שכל החיים הייתי ככה ולא ידעו את זה, לפעמים אני מרגיש שגם כשאני מסתכל ישר - העין בורחת למרות שברוב המקרים זאת רק תחושה והיא לא באמת בורחת. כמו כן, אני מרגיש אולי שהעין קצת בולטת קדימה או מעין תחושה מוזרה שיש בעין הזו. 3. כאשר אני קורא ספר או רואה טלויזיה או מרכז את העיניים במשהו שמצריך חשיבה - אני כאילו מרגיש גירוי מעל העיניים, אני חושב ברכות, משהו מציק כזה שמונע ממני להתרכז. כל התופעות הללו (חוץ מהמגרנות שתמיד היו חוזרות אך בחיים לא אבחנתי את זה) התחילו לי לפני כ-3 חודשים בערך, אני כרגע משוחרר, רופא עיניים רגיל בדק אותי וטען שהעיניים תקינות לגמרי, לאיזה רופא היית ממליץ ללכת, לאור התופעות שציינתי? והאם יש לך קצה חוט מה זה יכול להיות? תודה.

שלום נדב, בשאלתף אתה מתאר כי יש לך תסמונת דואן. -DUANE SYNDROME המלצתי לך היא לפנות לרופא עיניים מומחה לרפואת עיניים לילדים ופזילה ע"מ לעבור בדיקה יתכן כי חלק מתלונותיך נובע מיובש בעיניים שיכול להופיע אחרי לייזר. האבחנה המדויקת, כמו גם אפשרויות הטיפול ינתנו ע"פ הממצאים בבדיקה. כל טוב וחג שמח! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה