טשטוש ראייה קריאת ספרים

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

09/03/2017 | 21:47 | מאת: אמיר

אני סובל מטשטוש כלומר חוסר חדות בעת קריאת ספרים. אז חשבו שזה בגלל הפשילה שלי אבל אם אני מסתיר עין אחת אני עדיין רואה מטושטש. אז אולי יש סיבה אחרת - דלקת או אולי האסטגמנטיזם שיש לי?

שלום אמיר! אכן, טשטוש הראיה לא נובע מבעיית פזילה מכיון שהוא נמשך גם כאשר אתה עוצם עין אחת. לטשטוש ראיה גורמים שונים ובכללם בעיות רפרקציה (משקפיים-כולל בעיית אסטיגמטיזם שציינת), עכירויות בקרנית ובעדשה ובעיות רשתית שונות. סיבה לטשטוש לא קבוע יכולה להיות יובש בקרנית. המלצתי לך, להיבדק ע"י רופא עיניים אשר יאבחן את הגורם לתלונתך ולפיכך יהא הטיפול. כל טוב וחג שמח! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה