פזילה חדשה בעין שמאל

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

20/12/2016 | 22:46 | מאת: רעות

היי אני בת 22 ופתאום לפני כמה חודשים שמתי לב שיש לי פזילה קלה החוצה בעין שמאל... אבל מיום ליום אני שמה לב שהיא יותר מחמירה ואני מעוניינת לעשות ניתוח לתיקון פזילה... קראתי שיש משמעות אם הפזילה היא מלידה או חדשה שזה יותר בעייתי... יש מצב גדול שתמיד הייתי פוזלת אבל רק לפני כמה חודשים שמתי לב...יכול להיות שהעין גדלה בשנה האחרונה ואז הפזילה יותר בולטת? מאז שאני קטנה יש לי עין גדולה עין קטנה (תמיד ראיתי 6/6 וזה לא השתנה). איך אפשר לדעת? איזה בדיקות יאמרו לי לעשות? והאם רוב הסיכויים שזה מלידה אם הראיה שלי לא השתנתה?

שלום רעות! אם הפזילה היתה חדשה, היית סובלת מכפילות ראיה. ישנו מצב של פזילה שמופיעה יותר בעייפות ובחולמנות. ובשמש ישנה נטיה לפזילה הגורמת לנטיה לעצום את העין הפוזלת. לעיתים גדילת קוצר ראייה, יכולה להגביר את הביטוי של הפזילה, ומתן משקפיים יכול לתקן זאת. המלצתי לך, להיבדק ע"י רופא עיניים מומחה לילדים ופזילה. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה