שאלות

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

08/02/2014 | 00:09 | מאת: אלין

שלום מגיל 4 הופיע אצלי פזילה (עין עצלה) וטופלתי במשקפיים ובגיל 12 הפסילה הפסיקה ורופאת העיניים המליצה לי לא להשתמש במשקפיים יותר בטענה שזה עלול להחזיר את הפזילה האם זה נכון? שלאחר תיקון הפזילה אסור להשתמש יותר במשקפיים ?

אלין שלום, בשאלתך חסרים נתונים רבים כולל הרפרקציה (המשקפיים). אני משערת שהיתה לך בגיל 4 פזילה פנימה ושהיה לך רוחק ראיה (משקפי פלוס) אשר תיקנו את הפזילה. ונראה שכעת יש לך קוצר ראיה. מתן משקפיים לקוצר ראיה יכול להגביר את הנטיה לפזילה פנימה; אך, כמובן שאם המספר גדול אין זה סביר להימנע מהרכבת משקפיים. המלצתי לך היא להיבדק ע"י רופא עיניים מומחה לילדים ופזילה ע"מ לקבל המלצות בהתאם לבדיקתך. כל טוב! ד"ר רונית יגב

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה