האם אפשר לוותר על הבדיקה?

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

03/02/2014 | 21:23 | מאת: תם

אני בת 42 בריאה. מגיל הילדות ידוע על עין עצלה. לפני 14 שנה ראו אצלי בעין שמאל (העצלה) טישטוש גבולות דיסקה והופנתי לסיטי ראש שהיה תקין ואולטרסאונד של עצבי ראיה שהיו תקינים. לפני שנה היו לי כאבים בעין שמאל,ופניתי לרופא שהפנה למיון בחשד לדלקת בעצב הראיה. מאז אני במעקב צמוד אצל נוירואופלמולוג ששלח אותי לפעמיים בדיקת שדה ראיה,פעמיים בדיקת oct ופעם אחת אולטרסאונד של עצבי ראיה. כל הבדיקות בכל הפעמים יצאו תקינות. הרופא אמר לי בפעם הקודמת שהוא חושב שנולדתי עם עיבוי העצב שאופיני לעין עצלה,ושכנראה לא היתה לי דלקת בעצב הראיה. אבל עכשיו הוא רוצה צילום פלורסצאין והדגיש שזה רק ליתר ביטחון. אני מאוד חוששת מהבדיקה שכוללת הזרקת יוד. האם לאור כל מה שכתבתי כאן יש באמת צורך בבדיקה זאת ליתר ביטחון? או שאפשר להסתמך על כל מה שהיה תקין עד עכשיו? ולעזוב את זה? תודה

תם שלום, לפי התאור קרוב לוודאי אכן מדובר בעין עצלה ושמבנה העצב הינו מולד , שכן כל הבדיקות האחרות שעשית תקינות. לגבי צילום פלורסין הוא מוסיף מידע שזה ללא הזרקת חומר. ניתן לראות אם יש דריזן (משקע על העצב) בברכה, ד"ר הניה ליכטר

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה