איבוד שמיעה פתאומי באוזן ימין

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

27/10/2015 | 22:03 | מאת: שרון

שלום רב, יום שישי בערב ישבתי וחצר והרגשתי כאילו יתוש נכנס אליי לאוזן. מאז אותו רגע הפסקתי לשמוע באוזן הזו. ויש לי סחרחורות. הגעתי לבית חולים לאשפוז ואמרו שיש פגיעה בעצב. לא יודעים ממה כרגע. נשלחה ע"י נוירולוגית לביצוע סיטי מוח. הסיטי ברוך השם יצא תקין. אני כרגע על סטרואידים. בדיקת שמיעה נוספת שבוצעה היום יום שלישי מראה על המשך הירידה באוזן ואף יותר גרוע מהבדיקה ביום ראשון. שמעתי שאולי זה ויראלי וכדו. שאלותיי הם כאלה בבקשה: ממה זה יכול לנבוע איבוד שמיעה פתאומי. האם סטרואידים במינון של 60 ליום זה בסדר? אשמח לקבל את המלוצותייך. תודה רבה

שלום מרבית האירועים של ליקוי שמיעה פתאומי נותרים ללא הסבר מספק ('משהו ויראלי', 'מחלת מנייר', 'משהו אוטואימוני'...). מיעוטם ניתן להסבר בממצאים ב MRI של מוח, גומה אחרוית, תעלות שמע ואוזניים. לכן יש לבצע הדמייה ו בכל המקרים. מינון הסטרואידים שאתה מקבל הינו מינון מקובל, אם כי יש כממובן פרוטוקולים שונים. השונות בפרוטוקולים נובעת מאי הבהירות לגבי הסיבה. בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן