תעלת אוזן צרה

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

02/09/2015 | 17:31 | מאת: אבי

עברתי הקרנות בעבר באיזור הצוואר ומספר רב של ניתוחים להוצאת גידולים בבלוטת הרוך יש לי בעייה מציקה בתעלת האוזן שהרופאים אומרים שזה כתוצאה מהקרנות ,ולכן עברתי ניתוח באוזן להרחבת התעלה וכן להוצאת עצם שנהרסה.אבל לאחר זמן קצר התעלה נסגרת לפי הסבר הרופא כנראה בגלל השלכות ההקרנות.בוצע נסיון להרחבת התעלה בסילקון אבל לא עזר . השאלה יש פיתרון? תודה

שלום כאשר התעלה צרה במצבים מהסוג שאתה מתאר, ומופיעות דלקות ניתן בדרך כלל להשתלט על הבעיה בעזרת אטימה מליאה של תעלת האוזן החיצונית, האוזן התיכונה והחללים הקשורים אליה. על מנת להחליט לבצע הליך ניתוחי זה יש כמובן לקחת גורמים רבים בחשבון, בינהם, מצב השמיעה בשתי האוזניים, מצב המחלה בגינה עברת ניתוחים רבים, האם יש זיהומים באוזן וכו. עליך לפנות לרופא אאג שמומחיותו הינה בתחום כירורגיה של האוזן ושיקום שמיעה באופן ספציפי. בברכה פרופ לונץ

03/09/2015 | 07:36 | מאת: אבי

תודה על התשובה המהירה אם אפשר לקבל שם של רופא שזה המומחיות שלו,בדקתי ולא כול כך ברור לי. תודה!

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן