ליקוי שמיעה

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

22/06/2015 | 21:14 | מאת: רעות

שלום רב, בני, סובל מליקוי שמיעה דו צדדי אני מעתיקה מסיכום רפואי: ברקע BIL VT X3 עקב REC AOM ו OME, כמו כן ADE. ידוע נקב שאריתי משמאל, עבר מירינגופלסטיקה ב- 11/2013. בדיקת שמיעה ב- 5/2013 - ABG=0-25/10-30, DISC=92/96%, SRT=15/30 בדיקת שמיעה ב- 30/2014 - ABG=0-15/0-25, DISC=96/96%, SRT=20/20-25 בדיקת שמיעה ב- 3/2015 - ABG=20-35/45-50, DISC=100/92%, SRT=25/50 נינוח נשימתית, ללא הפרשה אפית, אדונאיד מוגדל חוסם כ- 90% מהכואנה אוטוסקופיה: ימין- אטלקטזיס דרגה 2 עפ"י שדה, ללא נקב SOM קל שמאל - צלקת רטרואוריקולרית, ללא נקב בתוף, מירינגוקלרוזיס/שתל סחוס בתוף, לא ניתן להתרשם מחלל התוף, ללא הפרשה בתעלה. המלצות הביקור היו לשלול כולסטאטומה ולהשלים בדיקת MRI/ היום קבלתי את תוצאות בדיקת MRI והן כלדמן: התעבות רירית במערות הפנים ובמסטואידים דו צדדית. לא הודגם אזור של כולאסטאטומה. לצערי, אני מאוד מוטרדת ולא מבינה את האמור לעיל ואיך ניתן לעזור לבני. אודה להתייחסותך.

שלום אכן נראה כי קיימת בעית שמיעה הדורשת טיפול ואכן יש לשלול מחלת אוזן כרונית משמעותית. עליך לפנות חזרה לרופא שהיפנה אותך ל MRI להערכה חוזרת לאור תוצאת ה MRI. MRI תקין מבחינת כולסטאטומה לא תמיד שולל כולסטאטומה ומצד שני יכולות להיות סיבות אחרות, פחות מדאיגות לליקוי השמיעה הנ"ל. לא ניתן לומר יותר מכך ללא בדיקת המטופל. בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן