שלום ד"ר סוריאנו - יש לי שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

06/05/2016 | 11:56 | מאת: אני

לאחרונה נמצא אצלי נגעי אנדומטריוזיס על המעי-שטחיים (אובחן בניתוח)-ולא טופל. רציתי לשאול- מתי ממליצים כן לטפל בגגעי האנדו' במעי. הרי צריבה של המוקדים לא יעילה כי הם-חוזרים ככה נאמר לי. א"כ רק כריתה של חלק מהמעי. אך זה עושים כאשר יש היצרות ותסימניים משמעותיים. השאלה שלי- איך ניתן לאבחן שקיימת היצרות? מאז הניתוח הכאבים באגן שככו. אבל כאבי בטן חזקים וגב תחתון ועצירות נשנית ודם רקטלי. אני חודש עם גלולות מאז הניתוח.(אם הפרשות חומות) מפחדת להגיע למצב של- ניתוח נוסף. אבל כן אצטרך-איך אפשר לאבחן? תודה מראש

שלום לך אני משוכנע שקבלת הסבר מפורט מרופאך/המנתח המכיר את הממצאים ותלונותייך ניתן לקבל מידע רב מבדיקות אולטראסאונד ייעודיות המבוצעות עי מומחים, לעיתים עי MRI או בקולונוסקופיה במקרים חריגים לא ניתן לסייע ללא היכורת עימך ועם כלל הפרטים

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה