אנדומטריוזיס והורמונים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

23/11/2015 | 19:12 | מאת: ימ

שלום, אני מנסה להיכנס להיריון מעל שנה, ללא הצלחה. הייתי אצל פרופסור לפיריון שסבור כי יש לי אנדמטריוזיס מאחר ואת רוב התסמינים של המחלה יש לי. הוא ממליץ לנו להתחיל 2 טיפולים של זריקות הורמונים ורק לאחר מכן אם לא נשיג היריון נעבור לטיפולי הפריה. השאלה שלי אם למי שיש אנדמטריוזיס מותר בכלל לקבל הורמונים? או שזה רק מחזק את התפתחות המחלה? אודה על תשובתך.

כאשר עולה חשד לאנדומטריוזיס יש הכרח לעבור הערכה מלאה ישנה חשובוצת רבה בפנייה למרפאה המתמחת במחלה זו כולל הכרת כלל תלונותייך בדיקה והערכת אולטראסאונד מקפת כן, נשים רבות מדווחות על החמרה בתסימנים במהלך הטיפולים

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה