אנדומטריוזיס וטיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

26/01/2015 | 17:00 | מאת: שירי

האם נגעים של אנדומטריזיס שנמצאים על פני שלפוחית השתן, קיר הבטן, מעי גס ודוגלס שגורמים לתכיפות נוראה בשתן ולכאבים בעיקר אחרי טיפולי פוריות עלולים לפגוע בהשרשת עוברים בטיפולי ivf?

שאלה מצויינת שחוזרת לא מעט.... ראשית ממצאים כאלה מחייבים התייחסות ללא קש רלהשגת הריון לעיתים מוקדים אלו גורמים נזק ולעיתים אך לפגיעה בלתי הפיכה ולכן מחייבים הערכה והתייחסות גם ללא קשר לפוריות לגבי שאלתך מעורבות מעי לדוגמא והקשר לפוריות נבדק ונמצא כי ניתוח מיטבי משפר סיכויי השגת הריון במקרים של מעורבות זו אשמח לסייע בהמשך

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה