ניתוח פתיחת מחיצה -ברחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

14/02/2014 | 15:04 | מאת: אורית

עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית בה הומלץ לעבור היסטרוסקופיה ניתוחית לפתיחת מחיצה 60 מחלל הרחם. הרופא המומחה והפרטי אמר שיש לקבוע את הניתוח הפרטי לתאריכים שבין הוסת לביוץ, אז רירית הרחם נמוכה ולא תפריע לאתר את המחיצה. בסוף החלטתי לעשות את הניתוח בבית חולים ציבורי, שם נקבע הניתוח בלי שום קשר למועד המחזור. הניתוח יצא בתאריך קרוב למחזור, אז דווקא רירית הרחם גבוהה ואולי יכולה להפריע לזיהוי המחיצה. עד כמה זה קריטי לבצע את הניתוח בטווח הזמן בין הוסת לביוץ . אם אבצע את הניתוח שבוע לפני המחזור (לא בטווח הזמן המומלץ על ידי הרופא) האם אני לוקחת סיכון בפגיעה ברחם או קושי של המנתח לאתר את המחיצה ? תודה מראש על זמנך, אורית

כפי שנאמר ישנה המלצה לבצע ניתוח זה לפני הביוץ ע"י כך מוודאים שאינך בהריון ושהרירית אכן דקה אין מניעה כמובן לבצע ניתוח זה במועד שנקבע לך

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה