גרידה טיפולית וביופסיה של רירית הרחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

03/02/2014 | 20:30 | מאת: אורה

לום, עברתי מס' לא מבוטל של IVF-ים (קרוב ל-20) שלא צלחו. הוצע לי לעבור ביופסיה של רירית הרחם וגרידה טיפולית של הרירית ע"י מתן אנטיביוטיקה על מנת לבדוק מדוע הרירית כה דקה. שאלותיי הן: 1. מה הסיכוי בטיפול זה להשתרשות? 2. עד כמה הוא מקובל והאם יש מחקרים בנדון המוכיחים הצלחה ? 3. האם הטיפול של הגרידה הטיפולית הינו חד פעמי היות והרירית בכל מחזור צומחת מחדש, או שמא הטיפול הינו קבוע ? 4. היכן במסגרת הרפואה הציבורית, מבצעים טיפול של גרידה טיפולית של רירית הרחם ? 5. האם ניתן לעשות תחילה ביופסיה של הרירית ועל סמך התוצאות לשקול אם יש צורך לבצע גרידה טיפולית של הרירית ? עובי הרירית: בין 6 ל- 7 מ"מ והיא תלת שכבתית. לא עברתי לידות או הפלות, אבל עברתי הסטרוסקופיה אבחנתית בה הורחב צוואר הרחם ועברתי גם הסטרוסקופיה אבחנתית ובה הוסרו הדבקויות קלות שכנראה נבעו מלפרוסקופיה שעברתי לצואך הסרת חצוצרות בשל חשד לסקטוסלפינקס (בדוח ניתוח הסרת החצוצרות לא נתגלו הדבקויות וגם לא נוזל). עברתי גם ניתוח "ערוגות". עובי הרירית קיים עוד בזמן שעשיתי הזרעות ללא הורמונים. הדלקת שהיתה לי באגן ובחצוצרות אינני יודעת ממתי היא. האם היא מלפני ההזרעות או תוך כדי. בתודה מראש על התשובות

עכשיו ראיתי חלק מהפרטים החסרים אשמח לסייע באם תבחרי להגיע להערכה נוספת

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה