צ'יסטה וכריתת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

03/11/2013 | 22:13 | מאת: ח

היי, אני בת 62, באולטרסאונד התגלה צ'יסטה בגודל של 10 ס"מ בהתחלה הרופא רצה רק להוריד את הצ'יסטה ולאחר שראה את גילי המליץ להוריד את הצ'יסטה בכריתת רחם, האם כריתת רחם בגילי היא הכרחית או שניתן להוריד את הצ'יסטה בלבד?

ציסטה בגודל זה מחייבת ניתוח ישנן שאלות רבות כגון מה מאפייני הממצא?, האם נראה כממצא שפיר?האם ניתן להסתפק בכריתת השחלות? או יש הכרח להגדיל את הניתוח? ומה הדרך לבצע את הניתוח לכריתת השחלות? לפרוסקופיה או פתיחת בטן אוכל לסייע בחלק מהשאלות לאחר היכרות, בדיקתך, ביצוע בדיקת אולטראסאודנ ועיון בעל הבדיקות שביצעת אשמח לסייע

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה