הידבקות ברחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

11/08/2013 | 11:07 | מאת: לי

שלום, בת 29. הריון ראשון טבעי, יש לי ילדה בת 3. הריון שני טבעי הסתיים בהפלה יזומה, עובר ללא דופק בשבוע 11. בעקבות הגרידה נותרה שארית ברחם. עברתי היסטרוסוקפיה ניתוחית להוצאתה וגם התגלה נקב קטן. בהיסטרוסקופיה אבחנתית שהתקיימה בחודש אפריל- נמצא שהכל תקין מבחינת הנקב ושאין הידבקויות. בעקבות קושי להיכנס להריון ביצעתי שוב היסטרוסקופיה אבחנתית ונמצאה הידבקות פיברוטית ליד החצוצרה והוצע לי לעבור הליך שהוא כמו היסטרוסוקפיה אבחנתית, ללא הרדמה ובעזרת סיב אופטי להפריד את ההידבקות. האם זה בסדר לדעתך? האם יש סיכוי שהידבקות תחזור שוב? (באפריל היה תקין ופתאום יש) האם יש סיכוי לפגיעה ברירית הרחם בפעולה שכזאת? אני בלחץ, אודה מאוד לעצתך.

לא אוכל לסייע ללא בדיקתך הכרת כלל הממצאים כולל דוחות הניתוח הקודמים

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה