ציסטה המורגית -

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

21/07/2012 | 10:22 | מאת: רונית

שלום רב, אני בת 49 (מחזור לא סדיר) בבדיקת אולטרסאונד אגן קטן נמצא : נצפה התקן תוך רחמי בחלל הרחם במקומו שחלה ימנית הודגמה גודל 21*34 מ"מ ממצא 1: בתוכה נצפה מבנה ציסטי: עכור בגודל: 24 מ"מ היכול להתאים ל: ציסטה המורגית. (כך כתוב בתוצאות הבדיקה) שחלה שמאלית הודגמה בגודל 17*35 מ"מ מבנה: מבנה וגודל תקינים נמצא זקיק בגודל : 22 מ"מ שאלתי נוגעת להסבר הממצאים בהקשר לממצאי שחלה ימנית. מה הטיפול? מה הפירוש "ציסטה המורגית" אילו בדיקות נוספות עלי לבצע? בברכה, רונית

שלום לך אין כל סיבה לדאגה יש צורך בהכרת תלונותייך ובמעקב במרבית המקרים ממצאים אלו נעלמים לאחר ווסת אחת או שתיים מומלץ כאמור בשלב זה מעקב בלבד באם אין תלונת נוספות

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה