מהי אנדוסקופיה גניקולוגית?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

12/09/2002 | 20:31 | מאת: מיכל

שלום לד"ר סוריאנו אשמח אם תוכל לפרט במה הפורום יטפל ועל איזה שאלות תשיב? מהי אנדיסקופיה גניקולוגית? תודה על התשובה וגמר חתימה טובה

שלום מיכל, האתר יעסוק בבעיות שכיחות בתחום הגינקולוגי אשר ניתן לטפל בהן בגישה לפרוסקופית או היסטרוסקופית וע"י כך להמנע מפתיחת בטן. בעיות נפוצות כגון דימום ווסתי מוגבר או לא סדיר, שרירנים (מיומות) או פוליפים רחמיים, ציסטות שחלתיות או הריון חוץ רחמי כולן ניתנות לטיפול היום ללא צורך בפתיחת בטן. אנדוסקופיה הינה מונח רחב המתאר יכולת להסתכל פנימה אל אברי הגוף הפנימיים ( אנדו- פנימה , סקופיה- צפייה או הסתכלות). לשם צפייה או ביצוע ניתוח באברי המין הפנימיים מבצעים לפרוסקופייה (הסתכלות לתוך הבטן פנימה) או היסטרוסקופייה ( החדרת המצלמה אל תוך חלל הרחם דרך הנרתיק וצוואר הרחם). גמר חתימה טובה

21/09/2002 | 00:51 | מאת: דנה מזרחי

21/09/2002 | 00:52 | מאת: דנה מזרחי

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה