ציסטה בשחלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

31/01/2003 | 15:19 | מאת: איילה

אני בת 29 מנסה מזה 8 חודשים להרות. פרופיל הורמונלי שלי היהתקין וכן בדיקת הזרע של בעלי. בביקור האחרון אצל הגניקולוג נמצאה ציסטה בשחלה ימנית בגודל 3 ס"מ הרופא המליץ על מעקב בלבד כרגע שאלתי היא: האם עליי לערוך בירור מעמיק יותר בנוגע לאופי הציסטה? האם עליי להמשיך בברור מקיף יותר כגון צילום רחם לשלילת אנדומטריוזיס? או שעליי להתאזר בסבלנות ולהמשיך להיות במעקב ולהמשיך לנסות? תודה מראש

שלום איילה, ההתייחסות לציסטה שחלתית קשורה למאפייניה הסונוגרפיים, כאשר הציסטה בעלת מאפייניים אשר מעידים כי מדובר בציסטה פונקציונלית אין צורך בהתערבות ולאחר מחזור אחד או שניים ציסטה שכזו תעלם. כאשר המאפיינים אחרים ומעידים על גידול (שפיר ברוב המוחלט של המקרים) יש צורך בבירור נוסף. לעיתים יש צורך בבדיקות עזר נוספות כגון בדיקות דם או בדיקות אולטראסאונד למדידת זרימות דם בהיקף הממצא. כל זאת יודע כמובן רופאך ולכן המליץ על מעקב בלבד. אין כמובן קשר בין ממצא זה לבין נושא הפריון. צילום רחם או היסטרוסקופיה אבחנתית אינה מבוצעת לשם שלילת אנדומטריוזיס כי אם קבלת מידע על חלל הרחם ובמקרה של צילום רחם גם על מעבר בחצוצרות. על פי עברך הרפואי ניתן להחליט האם יש מקום לברור זה בשלב זה או האם ניתן להמתין.

10/02/2003 | 14:13 | מאת: איילה

ד"ר שלום תודה רבה לך על תשובתך המפורטת, בסופושל דבר! ( אני מקווה שהיית עונה לי גם ללא התזכורת מצידי) בכל מקרה שוב תודה....

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה