שחלות פליציסטיות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

27/09/2002 | 10:12 | מאת: עמית כ

לרופא שלום אני בת 27. לפני כחודשים עברתי הפלה בגרידה. מאז ההפלה טרם קיבלתי מחזור. מבדיקת אולטראסאונד שעברתי נאמר לי כי 2 השחלות שלי פוליציסטיות - ברצוני לדעת מהן דרכי הטיפול בשחלות פוליציסטיות והאם הבעיה יכולה להיפתר באופן טבעי מעצמה? האם ישנה אפשרות להיכנס להריון למרות מצב זה? תודה

שלום לך, שחלות פוליציסטיות הינן ממצא סונוגרפי בו נראים זקיקים מסודרים בהיקף השחלה (מעיין מחרוזת פנינים). במקרים רבים לממצא זה לא מתלווה כל בעיה או תלונה. לעיתים מדובר בתסמונת הכוללת בנוסף, מחזור לא סדיר או אי הופעת דימום ווסתי במשך חודשים, אי פריון על רקע אי ביוץ, ולפעמים תלונות נוספות כגון שיעור יתר והשמנה. הצורך בטיפול כל שהוא תלוי בתלונות. באם אין כלל תלונות והממצא היחיד הוא הממצא באולטראסאונד אין כל צורך בטיפול וכמובן שאין בעיה להרות.

27/09/2002 | 20:19 | מאת: עמית כ

תודה על התשובה, אולם כיצד אפשר לדעת אם מדובר במצב של "אי פריון על רקע אי ביוץ" כפי שתארתה בתשובתך לשאלתי המקורית, שכן המחזור החודשי שלי טרם הופיע מאז ההפלה ואני לא בהריון? במידה וזהו המצב, האם יש לכךטיפול? תודה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה