ממצא בשחלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

26/09/2002 | 00:31 | מאת: רותי

אני בת 27. באולטרסאונד פנימי שעשה לי היום הרופא שלי הוא חושד ב"ממצא שיכול להתאים לצבום של dermoid בקוטר של 3.5 ס"מ בשחלה שמאלית." רחם ושחלה ימנית תקינים, מעט נוזל באגן. האם תוכל להאיר את עיני, ולהסביר לי במה מדובר? איזה ניתוח נדרש כדי להוציא את הממצא, מה זה בכלל הדבר הזה?ומה הסכנות?

26/09/2002 | 19:29 | מאת: רינה

יש לי בעיה עם השחלות הרופאים אמרו לי שיש לי שחלות מונופוציאליות המחזור הפסיק לי לפני 12 חודשים אין דימום אני בת 42 יש לי שני ילדים רוצה להביא עוד ילד מה אלי לעשות כדי להכנס להריון אלו טיפולים אלי לעבור אני סובלת גם מגלי חום בתדירות רבה לוקחת כדורים אלטרנה 2 פעמים ביום מחכה לתשובה

רינה שלום, עלייך להפנות את השאלה לפורום פריון

26/09/2002 | 19:29 | מאת: רינה

יש לי בעיה עם השחלות הרופאים אמרו לי שיש לי שחלות מונופוציאליות המחזור הפסיק לי לפני 12 חודשים אין דימום אני בת 42 יש לי שני ילדים רוצה להביא עוד ילד מה אלי לעשות כדי להכנס להריון אלו טיפולים אלי לעבור אני סובלת גם מגלי חום בתדירות רבה לוקחת כדורים אלטרנה 2 פעמים ביום מחכה לתשובה

רותי שלום, אני מקוה שבמהלך השבוע הקרוב נוכל להרחיב בנושא זה במאמר סקירה מלווה בתמונות. עד אז ניתן לאמר כי מדובר בציסטה (מעיין כיס קטן) הנמצאת בשחלה ומכילה נוזל שומני לעיתים אך שערות. הציסטה לא תחלוף ולא תעלם ללא טיפול כירורגי. במרבית המקרים ציסטה זו ממשיכה לגדול ובשלב מסויים מתיחלה לגרום לאי נוחות ואך לכאבים. הניתוח המקובל הינו ניתוח לפרוסקופי אשר דורש הרדמה מלאה ובמהלכו מבצעים 3 חתכים זעירים בבטן דרכם מחדירים את מכשירי הניתוח ומוציאים את הציסטה מתוך השחלה. הניתוח מבוצע במסגרת אשפוז יום בד"כ, וההחלמה קצרה.

30/09/2002 | 00:10 | מאת: רותי

ד"ר סוריאנו שלום רב, תודה על התשובה, אודה לך אם תוכל להמשיך ולענות לי. בבירור נוסף שעשיתי אמרו לי שהיות ואני עוד לפני לידה, ממצא עד גודל של 5 ס"מ לא נוטים לנתח בחורות לפני לידה. בנוסף נאמר לי לחכות לבדיקה נוספת אחרי שאקבל את המחזור. למה?? האם אין סיכון בהשארת הממצא בלי טיפול?

30/09/2002 | 00:13 | מאת: רותי

איפה אתם מפרסמים את הסקירה המתוכננת בנושא, ואיך אפשר להגיע אליה?.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה