הדבקויות ברחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

21/12/2002 | 12:54 | מאת: שלומית

ד"ר סוריאנו שלום, לפני מספר ימים הפנתי שאלה לגבי הידבקויות ברחם אולם כלליותה מנעה ממך מלפרט מעט יותר. חשוב לי למנות את הנתונים החסרים מאחר ואני נמצאת בחוסר ודאות ולצערי אי הידיעה תורמת לחרדה. אני בת 35 בדר"כ בריאה מעולם לא חוויתי הריון\לידה\גרידא\או איזה שהוא זיהום או מחלה דלקתית. לפני כשנה וחצי עברתי להפרוסקופיה והיסטרוסקופיה בה נמצאו 2 פוליפים אנדומטריאליים ובאחת התצוצרות נפתחה הידבקות (אלו הדברים שנמסרו לי). לאחר 5 ניסיונות IVF, שכשלו ניגשתי שוב להיסטרוסקופיה ונמצא כי, צד ימין דבוק ברמה גבוהה. המחזור תקין, כל 28 יום ונמשך כ- 5 ימים בשלושה הראשונים הדימום חזק. האם לאור האמור אפשר לומר כי: הניתוח שעברתי עלול היה לגרום להידבקות? בהנחה שאעבור היסטרוסקופיה נוספת, האם קיים סיכון לשלום הרחם? (בזה עיקר חרדתי) ומה הסיכוי שלאחר הפרדת ההידבקויות הן לא תחזורנה? לתשובתך אני מודה.

שלום לך, אינני יכול לענות באופן פרטני כי המידע אינו שלם אך ניתן לאמר כי הניתוח ההיסטרוסקופי כמו כל התערבות מסוג אלו שציינת יכול היה לגרום להידבקויות אם כי מדובר במקרה חריג. אם אכן כעת מדובר בהידבקויות החוסמות את החלל אין מנוס מהתערבות חוזרת לאור כשלונות הטיפול עד כה. לדעתי לאור העובדה שאין הפחתה בכמות הדימום הווסתי ואין פגיעה ברירית כדי לחזור על ביצוע ההיסטרוסקופיה האבחנתית ובמידה ותזדקקי לניתוח הרי שסכויי הצלחת הניתוח גבוהים. באם תרצי לעבור את הניתוח בתל- השומר , אשמח לסייע לך אנא הקישי על שמי והתקשרי אלי.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה