ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

21/09/2002 | 19:45 | מאת: גילי

מתוצאות צילום הרחם שעברתי עולה כי אחת החצוצרות שלי סתומה (לדברי שני רופאים ללא נוזל) וכן חשד לפגם מילוי ברחם (כנראה מיומה או פוליפ). האם יש סיכוי להכנס להריון ללא ניתוח עם טיפולים או בלי טיפולים? דרך אגב- הזרע תקין תודה מראש וחג שמח

יש כמובן לדעת פרטים נוספים לגבי שני בני הזוג אך על פי המידע שפרטת יש לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית לבדיקת חלל הרחם. במידה וצילום הרחם מעלה חשש לפגיעה גם במעבר או פיזור בחצוצרה השניה מומלץ לבצע גם לפרוסקופיה אבחנתית.

23/09/2002 | 10:45 | מאת: גילי

קודם כל תודה על התשובה. לפי צילום הרחם החצוצרה השניה תקינה. בהנחה הגרועה ביותר שבה יש אכן פוליפ וחצוצרה אחת סתומה לגמרי, האם יש אפשרות ללכת ישר לכיוון טיפול הורמונלי משולב בהזרעות. האם זו תהיה טעות מיסודה או סיכוי להצלחה נמוך. כמו שאתה מבין אני רוצה להמנע אם אפשר מניתוח תודה מראש ואני רוצה לברך על פתיחת הפורום הנפלא הזה ולך על התרומה הרבה והסבלנות הרבה בתשובותיך לנו. כל הכבוד !

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה