ציסטה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

14/09/2002 | 20:57 | מאת: דנה

לפני כשנה אובחנה אצלי ציסטה בכניסה לשחלה השמאלית (כך הוסבר לי בשפה הפשוטה) הקוטר של הציסטה 2 ס"מ קיבלתי את האיבחון בעקבות תלונות על כאבים בעת קיום יחסים. הרופאה אמרה שאין טיפול כי הציסטה קטנה מדי והכי טוב לקחת גלולות. היום שנה אחרי, הפסקתי את הגלולות בגלל כאבים בשדיים, בהמלצת מומחה במרפאת שד. האם הציסטה יכולה לגדול? אני רק בת 20 האם זה יכול להפריע לפוריות?

דנה שלום, ציסטות שחלתיות הינן ממצא שכיח, בד"כ אינן גורמות לסימפטומים כל שהם (גם לא כאב בעת קיום יחסים). רובן נובעות מתהליכים פיזיולוגיים תקינים בשחלה ואינם דורשים טיפול. רובן נעלמות לאחר הווסת (אחת או שתיים) אם או ללא טיפול. אותן ציסטות אשר אינן נעלמות וממשיכות לגדול, אותן ציסטות בעלות מאפיינים מסויימים בבדיקת אולטראסאונד דורשות התערבות וטיפול. אין כל סיבה לדאגה או לחשש, אין כל סכנה לפריון וכמובן יש להקפיד ולהמנע מהריון לא רצוי (במידה ואת מקיימת יחסים).

26/09/2002 | 08:25 | מאת: דנה

תודה רבה על היחס. שיהיה בהצלחה בהמשך הפורום.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה