שימוש ב-blue light בלפרסקופיות גינקולוגיות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

03/09/2005 | 12:35 | מאת: גילי

שלום רב ושוב תודה על התשובות הקודמות . אשמח מאוד אם תבהיר : האם בניתוחי לפרסקופיה גינקולוגית משתמשים בישראל ב-blue light ? גילי.

ככל הידוע לי נושא השימוש באור כחול לאבחנה (PDD - שימוש בבדיקה פוטודימית לאבחנה או PDT שימוש בבדיקה פוטודינמית לטיפול) בלפרוסקופיה לצרכים גינקולוגיים אינו קיים בארץ. כאמור בא.א.ג. או באורולוגיה קיימים רופאים המבצעים בדיקות אלו אשר צברו ניסיון רב בתל השומר ניתן להשיג מכשור זה לשם ביצוע לפרוסקופיה גינקולוגית אם כי אין לנו נסיון בתחום זה.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה