חשד להידרוסלפינקס באולטרסאונד

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

06/08/2018 | 20:50 | מאת: אילנית

בת 51. מחזור סדיר. נוטלת פרימולוט נור מספר ימים בחודש להסדרת עובי הרירית. ערכתי בדיקת אולטרסאונד ביום ה-5 למחזור: אורך - 71 מ"מ עובי - 61 מ"מ רוחב - 50 מ"מ מרקם - שרירני הערות - קדמי אורך תעלת צוואר - 35 מ"מ עובי רירית הרחם - 5 מ"מ סדירה. שחלות: ימנית: אורך - 28 מ"מ גובה 18 מ"מ הערות: במרקם תקין סמוך לשחלה נצפה ממצא היפואקוגני מכיל נוזל צלול עם מחיצות בלתי שלימות בגודל של 38*16*36 מ"מ. ממצא מחשיד להידרוסלפינקס שמאלית אורך - 27 מ"מ גובה 17 מ"מ הערות: במרקם תקין דוגלס - אין נוזל הממצא המחשיד להידרוסלפינקס קיים אצלי כחצי שנה. רופאת הנשים שלחה אותי לבצע בדיקת דם CA-125 והתוצאה היתה 42. יש ממה לחשוש? האם בדיקת האולטרסאונד תקינה? מה מומלץ לעשות במקרה כזה? תודה

ממצאים בחצוצרה יחד עם עלייה בסמן CA 125 מחייבים הערכה ולעיתים מומלץ ניתוח לשם קבלת תשובה ברורה לא אוכל לסייע ללא היכרות עימך ובדיקתך

16/08/2018 | 11:34 | מאת: אילנית

ערכתי בדיקת דם חוזרת והתוצאה: ca-125 כעת: 31.7. ההמלצה עדיין לניתוח?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה