פענוח תוצאות צילום רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

29/07/2018 | 10:00 | מאת: ש

בוקר טוב, אשמח לעזרה בפענוח התוצאות שקיבלתי בצילום רחם: INDICATION: INFERTILITY, FOR FURTHER EVALUATION. FINDINGS: -NORMAL SIZED AND SHAPED UTEROUS. -NO FILLING DEFECTS OR STRICTURES. -FREE PASSAGE OF CONTRAST THROUGH THE RIGHT FALLOPIAN TUBE WHICH IS NOT THICKENED. - NO PASSAGE OF CONTRAST THROUGH THE LEFT FALLOPIAN TUBE , WTH NO FREE SPILLAHE INTO THE PERITONEAL CAVITY IN THE LEFT SIDE. -FREE SPILLAGE OF CONTRAST INTO PERITONEAL CAVITY IN THE RIGHT SIDE. -NO EVIDENCE OF CERVICAL INSUFFICIENCY. CONCLUSIONS: -COMPLETE BLOCK OF THE LEFT FALLOPIAN TUBE . תודה רבה!!

קיימת חסימה מלאה של חצוצרה שמאלית שאר הבדיקה תקינה כדאי להייועץ עם רופאך או לפנות לייעוץ

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה