גוש ליד צוואר הרחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

07/07/2018 | 23:16 | מאת: אביב

יודעת שלא קשור ישירות לנושא הפורום אך זקוקה לעזרה. בת 24, בתולה, מחזורים לא סדירים עם דימום כבד (לא נוטלת גלולות), מעולם לא הייתי עם בן זוג. כבר שנתיים שכל פעם שמאוננת עם אצבעות בנרתיק (בעדינות רבה כך שאין בוודאות שום מצב לפציעה) יוצא דימום. בפעם הראשונה שזה קרה יצא הרבה דם טרי שכיסה את האצבעות ממש ונבהלתי, אבל מאז הדימום נחלש מעט וכל פעם שנוגעת בפנים ישנו דימום קל שלאחריו נראה בניגוב ואז נעלם. בחודשיים שלושה האחרונים התחלתי להרגיש גוש ממש בצמוד לצוואר הרחם (עליו מעט בצד), עגול, חלק, מעט אה-סימטרי ונוקשה בנגיעה כשמרגישים שגם בסיסו נוקשה ומעט ארוך בפנים, כ3-4 מ''מ, לא כואב. זה, ביחד עם הדימום הקבוע כל פעם מנגיעה מדאיג אותי מאוד, בעיקר מסרטן צוואר רחם. אין מצב שיש לי ווירוס הפפילומה כי מעולם לא הייתי עם בן זוג ומעולם לא עברתי בדיקה גניקולוגית כי אני מאוד מתביישת. רופא הנשים שלי מאוד לוחץ עליי, לא אומר אם זה נשמע חשוד או לא אבל אני לא מסוגלת להביא את עצמי שיסתכלו לי שם על אף החשש. US מהבטן תמיד תקין עם רירית סדירה ואמר שעד כמה שאפשר לראות דרך הבטן גם הצוואר נראה תקין. האם נשמע חשוד? עלול להיות נגע טרום סרטני לפי התיאור למרות שאין מצב למגע מיני והידבקות בווירוס? האם אין כל הדמיה שניתן לעשות כמו MRI לאיזור לאפיון הגוש הזה לפני שחייבים בדיקה גינקולוגית? זה מאוד מדאיג אותי

ניתן להפנותך לבדיקת אולטראסאונד עי מומחית לאולטראסאונד וגם לבדיקת MRI אין מנוס מבדיקה ניתן להדק עי רופאה באם עובדה זו תקל עלייך

15/07/2018 | 23:22 | מאת: אביב

איך MRI? רופא הנשים והמשפחה שלי אומרים שאי אפשר לתת בדיקה כזו לפני בדיקה פיזיקלית פשוטה. ולמה הכוונה בUS? וגינלי? לא מוכנה גם לא רופאה. זה מביך מדי. נשמע חשוד או שפיר? אולי פוליפ? בבקשה עזרה

אכן כאשר ישנה בעיה רפואית פונים להערכה ובדיקה ראשונית וניתן כאמור לבצעה עם רגישות רבה והבנה לחששך כפי שהצעתי ניתן לבצעה בתנאים שיקלו עלייך בוודאי שלא חייבים לבצע בדיקה וגינלית מלאה אך אין מנוס מבדיקה תצטרכי להתגבר על המבוכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה