כאבים בבטן תחתונה צד שמאל

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

11/05/2018 | 13:08 | מאת: אינה

לבתי בת 16 הופיעו כאבים בבטן תחתונה צד שמאל, עלי לציין מחזור לא סדיר, זה היה מלווה במספר הקאות עם הקרנה למותן , בבדיק us התגלתה ציסטה 9 ס"מ, הומלץ על הוצאת הציסטה, נקבע תור לניתוח אך בינתיים היא קיבלה מחזור הכאבים פחתו, שאלתי היא האם יש מצב לבקש us חוזר , האם יש מצב שהציסטה הצטמקה מעט עקב קבלת המחזור ועקב זה היא לא תצטרך ניתוח, האם אתה ממליץ לבצע us חוזר לפני הניתוח, תודה

מומלץ על מעקב כולל כמובם בדיקת אולןטראסאונד חוזרת יש להתייחס לכל תלונה שלה ומומלץ על הערכה מקפת כולל מאפייני הציסטה אשמח לסייע

12/05/2018 | 20:46 | מאת: ריקי

שלום רב תודה מקרב לב על התשובה, היום בדקתי במסמכים ומאחר ואני אחות ראיתי שהסמן ca125 מעט מוגבר,, שאר הסמנים תקינים, כעת קראתי שהוא מתיחס לציסטה כציסטה פונקציונלית אשמח לשמוע מה המשמעות לציסטה פונקציונלית תודה

כפי שציינתי עקב גודל הציסטה והחשש מתסביב מומלץ על ערנות רבה והפנייתה ללא דיחוי להערכה חוזרת אינני יודע למתי נקבע הניתוח אך מומלץ לחזור על הבדיקה מחר

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה