תסמיני אדנומטראיוזיס- האומנם?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

15/08/2017 | 18:18 | מאת: סנדי

שלום, אני בת 29 סובלת מכאבי בטן תחתונה בצד ימין עם הקרנה למפשעות,בירכיים עליונות וכאבים באיזור הגב התחתון והאגן מזה חצי שנה! התחלתי במסיכת בדיקות: תרביות שתן, קולונוסקופיה, בדיקות דם,CT אגן ובטן, אולטראסאונד מפשעות- כולן יצאו תקינות. לאחרונה הובהלתי למיון בעקבות הכאבים, התגלתה ציסטה פונקציונאלית בשחלה שמאלית- אך הכאבים הם בבטן התחתונה בצד ימין (?!?!?!?) נטלתי גלולות פמינט בעבר ומזה כשבעה חודשים שאינני נוטלת. הכאבים החלו בערך כחודשיים לאחר הפסקת הגלולות, אך המחזור היה סדיר. לפני חודשיים, ולאחר שהתחילו הכאבים בבטן התחתונה התחילו גם אי סדירויות במחזור שבאו לידי ביטוי עד כה בשתי ווסתות בחודש- כשאחת מאוד ארוכה של 10 ימים, או אי קבלת ווסת כלל במחזור העוקב. כל זאת, אך ללא כאבים עזים בעת הווסת עצמה. במיון הצהירו כי קיים חשד לדלקת אגנית, נטלתי אנטיביוטיקה אך הכאב לא עבר. במקביל העלו חשד לאנדו והתבקשתי להתחיל לקחת גלולות למשך 3 חודשים. היות וטרם קיבלתי ווסת, עדיין לא התחלתי לקחת גלולות. לאור כל מה שאני מספרת..האם הגיוני שמדובר באנדו או לחלופין נשמע כי קשור למקום אחר בגוף?

מדובר בכאבים הנמשכים מזה חודשים ארוכים לאחר בירור מקיף ובדיקות חוזרות. מצבים אלו לא ניתנים לאבחון ללא היכרות עם כלל התלונות בדיקה מקיפה ובדיקת על קול ייעודית לאנדומטריוזיס אשמח לראותך במרפאה לשם מתו חוות דעת

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה