תסביב חוזר דרך חור בליגמנט

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

19/03/2017 | 13:44 | מאת: תסביב שחלה

שלום, אני בת 17 ובמהלך 5 שנים עברתי 5 ניתוחים לפרוסקופים בשל תסביב שחלה. ב4 הפעמים הראשונות היה תסביב. בפעם האחרונה לא היה תסביב אך נמצא חור בליגמנט השחלתי. יש לציין שהיה קיים חור מלכתחילה אך הוא נסתם על ידי תפר, אך התפר כנראה התנמס וישנו חור. לאחר הניתוח רופאי אמרו שסתמו שוב את החור. האבחנה אצלי לתסביב נורא קשה לגילוי עקב חוסר ממצאים חד משמעים. אני נוטלת גלולות מזה 9 חודשים. הניתוח האחרון נערך לפני ימים מספר. רציתי לשאול בבקשה האם יש דרך לעצור את השחלה מלהסתובב שהרי ניסינו כל דבר ולא הועיל. רציתי לדעת בנוסף האם כל הניתוים השחלה עלולים לפגוע לי בפוריות? תודה נ.ב. רופאי אמר שלא ראה דבר כזה מימיו שהרי השחלה לא הסתובבה כמו שאצל שאר הנשים אלא הסתובבה דרך החור שהיה בליגמנט. אך בניתוח הרביעי היא הסתובבה למרות שלא היה חור בליגמנט...

לא אוכל לסייע כדאי לפנות עם כלל דוחות הניתוח להערכה על מנת לברר כיצד ניתן למנוןע הישנות של תסביב

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה