היפרדות רשתית

דיון מתוך פורום  רשתית

11/11/2015 | 13:08 | מאת: עידן

שלום, אני בן 30 ולפני כשלושה חודשים החלו לי ברקים בעין ופניתי לרופא שאבחן היפרדות רשתית ושלושה חורים. עברתי ניתוח חיגור לפני כחודשיים ועדיין נותרו נוזלים הצמודים לבקל ונכתב כי מוגבלים. בנוסף, נאמר לי כי יכול להיות שהנוזלים לא ייספגו כלל ושאפשר לחיות כך ובמידת הצורך יגבילו אותם בלייזר האם ייתכן? יש לציין כי הברקים בעין עדיין קיימים ותדירותם עלתה וכן החלו גם באזורים חדשים בעין.האם הניתוח יכול לגרום יותר נזק ולכן אני מרגיש כך? יש לציין כי פניתי לחוות דעת נוספת ולאחר בדיקה עם עדשה שהוכנסה לתוך העין הוא איבחן כי גילה עוד היפרדות קטנה עם חרירים באזור אחר בעין ושהנוזל הנותר עלול להגיע למרכז העין ולכן ממליץ על ויטרקטומי. לעומת זאת בביקורת האחרונה הרופא המנתח אמר כי הניתוח מחלים יפה (בדיקה עם עדשה חיצונית ולא פנימית כמו הרופא בחוות הדעת הנוספת). האם אבחנה של רופאים יכולה להיות כה שונה בעקבות שימוש במכשור שונה? תודה מראש!

שלום עידן מצטער על צרותיך... יש צורך בנסיון רב לעקוב ולטפל במקרים כאלו. גם אז- יכולים שני רופאים מנוסים ומצויינים לחשוב אחרת על טיפול אפשרי. לכל טיפול או חוסר טיפול יש בעד ונגד.... בוודאי לא אוכל להחליט כאן מה הטיפול המתאים....

15/11/2015 | 23:30 | מאת: עידן

ראשית, תודה על המענה המהיר. אך אשמח אם תענה לי על השאלה האם אבחנה יכולה להיות כה שונה בשימוש במכשור שונה. האם ניתן לראות את כל הרשתית עם העדשה החיצונית בלבד (זאת שלא מכניסים לעין)? תודה

מנהלי פורום רשתית