תופעה מוזרה .

דיון מתוך פורום  רשתית

27/02/2013 | 11:37 | מאת: שמעון

שלום רב לרופא הפורום הלכתי לבדיקת עיניים הכוללת הרחבת אישונים עקב תלונות ,תסמינים שיכולים להיות קשורים להפרדות זגוגית או רשתית. תסמינים:גיצים במקומות בהירים כגון שמים,בועות ראיית חוטים בשדה הראיה רק שאני בחוץ באור יום ולא במקומות סגורים כגון בית וכו. בנוסף מן ברקים כאלה או הבהובים מצש חלשים כאלה רק שאני עוצם את העיניים בליילה הברקים בתדירות לא ממש גבוהה פעם ב. -בבדיקה רשתית תקינה על כול היקפה ללא עדות להנתקות זגוגית או רשתית , עצב ראייה תקין ללא קטרקט בוסף בדיקת ראייה 6/7 בשתי העיניים. השאלות שלי הם : 1. האם ניתן באמת לראות בבדיקה שכזו עם הזגוגית במקומה ולא מופרדת מהרשתית כמו שהרופא טוען? ואיך זה נעשה האם יכולים לראות זאת על ידי כך שרואים שהזגוגית ממש מחוברת או שמסתמכים על הסיבים שהתפזרו לחלל הגל כאשר הזגוגית נפרדה ? 2.אם זה לא הנתקות זגוגית או רשתיתלפי התסמינים מאיזה סיבות יכול להיגרם תופעות כאלו כמו שתארתי אם אני רואה חוטים ואין כלום בחלל העין שיכול להביא להשתקפות של הסיבים על הרשתית ? 3.האם תוכל לתת לי שם תחום של רופא שיכול לטפל בתופעות הנל שציינתי אם זה לא קשור בעין ? האם באמת יכולים להופיע תופעות כאלה כגון חוטים וזה נובע ממשהו אחר ולא מהעין ? הודה לך על תשובתיך אשמח אם תתיחס לכולם זה ממש חשוב וברצוני לנסות לפתור בעיה זו .

שלום שמעון ההסבר שציטטת הוא ההגיוני והשכיח ביותר. לא ניתן להבחין בוודאות אם כל הג'ל הופרד מהרשתית או לא, אך ניתן לוודא שאין קרעים (חורים) ברשתית ושהיא לא נפרדה. הבזקי אור (לרוב ללא חוטים ונקודות) יכולים לנבוע גם משינויי לחץ דם, בעיה נוירולוגית או בעיה בזרימת הדם למוח/לעין.

מנהלי פורום רשתית