קרע או חור?

דיון מתוך פורום  רשתית

08/08/2015 | 15:08 | מאת: בתיה

שלום רב מחמת תהליך של היפרדות זגוגית pvd, חל אצלי דימום בעין. ב- us נתגלה חשד לקרע בשעה 7 למטה. עם ספיגת הדימום זוהה הקרע, ואיחו אותו בלייזר בשלבים, בהתאם לשלבי הספיגה. עדיין לא סיימו אלא עד 300 מעלות. לימים נבדקתי אצל רופא אחר שטען שאין מדובר בקרע אלא בחור סטיכי. שאלתי: מהו חור סטיכי ומה ההבדל בינו לבין קרע ברשתית. האם ייתכן שאין כלל צורך בהלחמת חור סטיכי? שאלה נוספת: ה- pvd הנ"ל התגלה אצלי לפני כחמש שנים. האם יתכן שרק כעת החלן הבעיות הללו? כמה זמן לוקח לזגוגית לסיים את היפרדותה? ושאלה אחרונה: לפני כשבוע החל pvd בעין השנייה. נאמר לי להימנע מפעילות גופנית במשך חודש. האם עצם הבעייתיות שהייתה בעין הראשונה (שטף דם, חור וכו') מצביעה על כך שאותו התרחיש יתרחש גם בעין השנייה? או שיש אפשרות שיעבור 'בשקט'? תודה רבה וברכה חמה בתיה

שלום בתיה איני מכיר מונח "חור סטיכי" בכל אופן - לא המילה חשובה אלא הממצא. האם יש מקום דרכו יכול להיכנס נוזל אל מתחת לרשתית וגרום לה להיפרד ממקומה (וזה יכול לעוור). אם לא ברור חד משמעית - עדיף לנקוט משנה זהירות ולבצע טיפול מונע - לייזר, ליצירת צלקות על מנת לחזק הרשתית למקומה. גם לאחר סיום תהליך ה PVD- יכול להיגרם קרע/חור כנ'ל ברשתית...

מנהלי פורום רשתית