הלחמת קרע

דיון מתוך פורום  רשתית

24/06/2015 | 14:45 | מאת: בתיה

שלום רב, לפני כשלושה שבועות חשתי לפתע כעין מסך עכור שהופיע מול עין אחת. כמו-כן: floaters. מכיוון שבעין זו אובחנה אצלי לפני כשנתיים היפרדות זגוגית pvd ידעתי שעלי לפנות לעזרה ראשונה. נבדקתי כמעט מיד על ידי רופא עיניים מומחה לרשתית שזיהה שטף דם אך בינתיים הצליח לראות היטב בהרחבת אישונים כדבריו, ולא מצא כל קרע או היפרדות רשתית. לאחר ששטף הדם התפשט ויותר לא ניתן היה לראות דבר, מקץ שבוע בוצע אולטרסאונד שאיבחן קרע ברשתית בשעה 5. הומלץ על ויטרקטומי בגלל שטף הדם המונע הגעה לקרע, והלחמה. איכשהו משכתי עוד שלושה שבועות, הדם נספג כמעט כולו ואתמול הרופא המטפל מצא את הקרע בשעה 7, וביצע הלחמה מיידית. הרשתית צמודה! שאלותיי: 1. האם ייתכן שהקרע שנמצא בשעה 7 הוא אחר מזה שזיהו באולטרסאונד ומכיוון שהדם עוד לא נספג לחלוטין עלול להימצא עוד קרע בשעה 5, או שהסיכוי שמדובר באותו קרע שהולחם, כיוון שהאולטרסאונד מוגבל בדיוקו. 2. האם ייתכן שהזגוגית לא סיימה את ההפרדה בזמנו והיא זו שמשכה איתה כלי דם וגרמה לדימום (קראתי חומר על כך). ובכל מקרה: האם עליי להמשיך בדבקות במנוחה טוטאלית כפי שעשיתי עד הנה? תודה וברכה בתיה

שלום בתיה אמנם, הכל אפשרי. אבל... סביר יותר הסצנריו הבא: היו שני קרעים שונים, בזמנים שונים. תהליך השינוי (התנזלות+ התנתקות) בג'ל העין יכול להימשך גם שבועות וחודשים. אז ייתכן ויש עוד קרע המסתתר מאחורי הדימום. אין חיוב לא ללכת או לפעול בסביבה נינוחה. רצוי להימנע מפעולות המייצרות הרבה תזוזות (ריצה, איגרוף, באנג'י,, נסיעות שטח ארוכות וכדומה).

מנהלי פורום רשתית