קטראקט בגיל 44

דיון מתוך פורום  רשתית

17/02/2015 | 13:51 | מאת: ארז

שלום רב, אובחן אצלי קטראקט בעין שמאל. עשיתי בדיקה אצל רופא עיניים של קופת החולים. אני בן 44. עין ימין ימין. שאלותיי הן : - האם זה נפוץ מקרים של קטראקט בגילאים של 40 ? - האם זה הפיך ? האם יש מצב לשפר זאת בלי ניתוח ? אם כן באילו סוגי טיפול ? - מהן הגורמים המשפיעים על קטראקט ? האם השמנה וסכרת יכולים להוות גורמים ישירים ? - האם אני יכול למשוך את עניין הקטראקט זמן רב ? או שזה יכול לגרום לנזק ? תודה. ארז

שלום ארז - האם זה נפוץ מקרים של קטראקט בגילאים של 40 ? ככל שמתבגרים זה יותר נפוץ. זה לא נדיר בגיל 40 .... ויותר שכיח בגיל 70 - האם זה הפיך ? האם יש מצב לשפר זאת בלי ניתוח ? אם כן באילו סוגי טיפול ? אין בשלב זה לרפואה המערבית טיפול מוכח פרט לניתוח. - מהן הגורמים המשפיעים על קטראקט ? האם השמנה וסכרת יכולים להוות גורמים ישירים ? סוכרת- כן. השמנת יתר- לא ממש. שימוש כרוני בסטרואידים. חשיפה לקרינה בלתי מייננת, טראומה לעין. - האם אני יכול למשוך את עניין הקטראקט זמן רב ? או שזה יכול לגרום לנזק ? ככל שיארך הזמן - ההפרעה בראיה תחמיר. לא ידוע באיזה קצב... כל אחד והמתווה שלו. עצתי לך- כשיפריע וייפגע באיכות חייך - שווה ניתוח.

מנהלי פורום רשתית