זריקת אווסטין

דיון מתוך פורום  רשתית

14/09/2014 | 21:05 | מאת: עדי

שלום, לאחרונה התגלה אצל אחי בן השמונה עשרה התגלה crvo בעין שמאל (טרם ידוע ממה זה קרה) כתוצאה מהבצקת ראייתו של אחי הטשטשה והוחלט לתת לו זריקת אווסטין, והוא קיבל עד כה שתי זריקות. כמו כן, באינטרנט קיימת אינפורמציה רבה על ייתרונותיה וחסרונותיה של הזריקה, אך אשמח לשמוע ממך מהן תופעות הלוואי הכרוכות בזריקה בטווח הארוך. והאם כדאי למזער (כמה שאפשר) את מתן הזריקה. תודה מראש

שלום עדי כל טיפול רצוי לתת במינון הנכון אין לנו מספיק מידע על השפעות התרופה במתן לעין מעבר ל 10 שנים, מהסיבה הפשוטה שהיא בשימוש רק כ 10 שנים. יש לה פרופיל בטיחותי טוב עם הצלחה טיפולית טובה בבעיות שונות, ביניהן בצקת ברשתית. מצד שני יש סיכון בשימוש בה.... בכל מקרה של שימוש יש לשקול הבעד והנגד. וכדאי לעשות זאת במקום - תוך הבנה של המחלה בה מטפלים, מה יכול לקרות אם מטפלים לעומת מצב בו מחליטים לא לטפל.

מנהלי פורום רשתית