פנוח OCT

דיון מתוך פורום  רשתית

12/02/2013 | 19:47 | מאת: 68yosd

ד"ר שלום אני בן 68 סובל מלחץ דם אבל מאוזן, לפני כשנה עברתי הסרת קטראקט משני בשתי העיניים לאחרונה יש לי ירידה בראייה ץ הרופא המטפל שלח אותי לבדיקת OCT ותוצאה של הבדיקה השאירה אותי במתח רב אודה על ההברות וההרגעה מתוצאות הבדיקה עין ימין :קונטור פובאלי שמור,יש לציין ERM מעובה באספקט האינפרו והנזאלי של המקולה שיני מסור גורמת לעיבוי קל ללא עדות לפתלוגיה גסה ברמת PR_RPEףללא עדות לנוזל תתאו תוך רשתי. עובי רשתית מרכזית 259 מיקרון. עין שמאל: כנ"ל עובי רשתית מרכזית 241 מיקרון לציין ERM עדינה טמפורלית לפובאה.עובי RNFL בשתי העניים ממוצע 108.לסיכום : שתי עיניים ERM. אודה על התיחסותך למשמעות התוצאות .

שלום בסך הכל הבדיקה בסדר פרט לממצא הקרוי ERM. זהו קרום הצומח על הרשתית- מותח אותה ויכול לעוות את הראיה. לפי הבדיקה ששלחת מדובר בקרום שאינו מערב את מרכז הראיה ולכן אינו פוגע משמעותית (כנראה) באיכות הראיה. הנדרש כרגע הוא מעקב קליני (בדיקה אצל רופא עיניים) וצילומים OCT כל תקופה. המלצה יותר מדויקת חייבת להיעשות על סמך הנתונים בבדיקה.

מנהלי פורום רשתית