פענוח OCT

דיון מתוך פורום  רשתית

25/09/2013 | 14:23 | מאת: שרה

שלום אודה לך אם תסביר לי את בדיקת הOCT, מה הבעיה שלי ומה צריך לעשות. ימין:מצב לאחר קילוף ERM עם השטחה של הקונטור והפרעה לשכבות הרשתית הפנימיות. שינויים ציסטיים קלים ברשתית הפובאלית יותר בפראפובאה עליונה. שינויים קלים בשכבות הRPE. העובי המרכזי הינו 278 מיקרון. שמאל: מעט שארית ERM לאחר קילוף. הפרעה לשכבות הרשתית הפנימיות. ללא שינויים ציסטואידים. שינויים בשכבת הRPE הכוללים מוקדי אטרופיה. העובי המרכזי 227 מיקוון.

שלום שרה התיאור אינו מספיק לקבוע המשך או החלטה טיפולית. תלוי בממצאים בבדיקה, בצילומים הקודמים, אילו ניתוחים בוצעו ומתי וכ. מציע להתייעץ ברופא עיניים עם כל המידע הנ'ל.

מנהלי פורום רשתית