בהמשך לשאלה קודמת לגבי הילות בהיקף לאחר קטרקט

דיון מתוך פורום  רשתית

26/08/2020 | 22:43 | מאת: אבי

שלום ד"ר נדב היקר מודה על התייחסותך מאד . בהמשך לתשובתך הקודמת , חשוב לי לציין שלאחר ניתוחי הקטרקט בעיניים יש לי הילות בהיקף במיוחד בתאורה בשעות הערב בבית ובחוץ. זה מציק מאד. עין שמאל נותחה לפני חצי שנה ועין ימין לפני כשלשה שבועות. אני בן 57 ומוטרד מהתופעה לאחר שעברתי תקופה לא פשוטה עם הפלוטרים שהוצאו בהצלחה רבה בניתוח ויטרקטומי כשנה לפני . קראתי את המאמר המצוין שכתבת לגבי דיספוטופסיות. האם זו התופעה שאצלי ? ומה הסיכוי שיחלפו כל ההילות ומריחות בהיקף הצדדי . האמת שזה מציק מאד ואני מוטרד מאד. תודה רבה אבי 0523996050

שלום אבי. אכן נשמע כמו דיספוטופסיה. אתה כנראה מודע ורגיש מעל הממוצע לפי התיאורים שאתה נותן כאן. המחשבה היא שמתרגלים והמוח לומד לבטל אותן.... חמי שנה זה הזמן המקובל. מקווה שגם אצלך זה יעבוד

27/08/2020 | 20:42 | מאת: אבי

ד"ר נדב היקר, האמת כמג"ד גר"פ לשעבר, ותפקידי ניהול כמהנדס עמדתי בהמון משברים שצלחתי ללא בעיה. כאן עם העיניים אני ממש מיואש,ציפיתי שלאחר שני ניתוחים בכל עין (ויטרקטומי וקטרקט) אסיים את נושא העיניים. וצצה תופעה חדשה דיספוטופסיה שמציקה לי מאד ואני חושש שתלווה אותי לכל החיים וזה ממש מדכא(הילות ). חשובה לי מאד דעתך, והאם יחלוף עם הזמן. האם ניתן להחליף עדשה? אודה להתייחסותך, מודה לך מאד מאד. אבי לבחר 0523996050

שלום יכול לעבור - מדווחים על 6-12 חודשים בספרות אכן ניתן להחליף כזו עדשה - אך מה יערוב שלא יהיה בעדשה החדשה ?

28/08/2020 | 09:16 | מאת: אבי

ד"ר נדב מאד מעריך ומודה לך על היחס והמענה האיכותי והמהיר. מופיע שיש עדשות 90S המיועדות למניעת התופעה. האם קיימות בארץ? הוכיחו את פתרון התופעה? תודה רבה ושוב מעריך מאד . אבי לבחר 0523996050

שלום אבי. אין לי נסיון אישי עם זה. . יש לך כאן מאמר מצוין עם ציטוטים מגדולי התחום. הייתי מתחיל בנסיון להשתמש בטיפות לכיווץ האישון. יש סיכוי טוב שיעזור. שבת שלום https://www.reviewofophthalmology.com/article/dysphotopsia-not-just-black-and-white

מנהלי פורום רשתית