ניתוח ויטרקטומי חוזר

דיון מתוך פורום  רשתית

12/06/2019 | 20:45 | מאת: א

שלום. עברתי ניתוח ויטרקטומי לאחר הפרדות רשתית. כחודשיים וחצי לאחר הניתוח לאחר שמרבית הגז נספג היתה לי הפרדות נוספת בחלק שלא בוצע לייזר(לא בוצע ליזר 360 בניתוח בראשון ). כרגע אני לאחר ניתוח חוזר .האם מומלץ לעבות את הלייזר בנוסף למה שכבר בוצע בשני הניתוחים כדי לחזק את הרשתית בהיקף או שיש בזה סכנה כלשהיא לרשתית ?

שלום ההחלטה היא על סמך בדיקה כמובן, והערכה של חוזק הרשתית. ושקילה של היתרונות מול הסיכונים בטיפול

13/06/2019 | 15:16 | מאת: א

תודה על התשובה. האפשרות שתהיה לי הפרדות נוספת מאד מטרידה. קיבלתי שתי המלצות סותרות בנושא של תוספת לייזר לרישתית אחת שרצוי וכדאי לעבות את הלייזר בהיקף מאחר ולייזר בהיקף בלבד לא מסוכן ושנייה שבכל תוספת לייזר כזאת יש סכנה של תגובה שתגרום להווצרות קרומים על הרשתית ויצריך ביצוע קילוף. מה דעתך ? תןדה .

שלום שובלאחר בדיקה אוכל להביע דעתי. בכל מקרה שני הדברים נכונים ונשקלים (יחד עם עוד פרטים) בעת הצעת המשך בהטיפול יש לך אמנם סיכוי יותר מהממוצע להפרדות רשתית (סטטיסטית) אולם סהכ הסיכוי לכך נמוך מאד.

14/06/2019 | 08:42 | מאת: א

תודה רבה.

17/06/2019 | 17:40 | מאת: א

שלום. אבקש לשאול שאלה נוספת. כ 50% מהגז כבר נספג ואני רואה בחלק העליון .יש עיוות קל לקוים ישרים .האם זה יכול להשתפר עם ספיגת כל הגז או שזה מעיד אולי על קרומים ברישתית. האם זה מחייב בדיקה מידית או להמתין לביקורת השוטפת. תודה רבה .

עדיין מוקדם לדעת. לטוקח לרשתית זמן לחזור למקומה. לקרומים לוקח הרבה זמן להיצטבר.

מנהלי פורום רשתית