ניתוח היפרדות חוזרת ברשתית

דיון מתוך פורום  רשתית

01/08/2018 | 11:20 | מאת: יעל

לפני כחמישה חודשים עברתי ויטרקטומיה + קטרקט + הזרקת סיליקון 5500 בגלל היפרדות חוזרת של הרשתית - היפרדות מלאה. כרגע המצב יציב אומנם הראייה לא ממש חזרה והיא מטושטשת -הבנתי שבגלל הסיליקון . אולם היא יציבה על 6/36 המקולה שטוחה. אני אמורה לעשות ניתוח נוסף כמתוכנן לשטיפת הסיליקון קילוף ממברנות והחזרת סיליקון נוסף. האם ניתוח זה שאני מבינה שהוא מחוייב המציאות לא עלול לגרום שוב להיפרדות הרשתית ו/או הידרדרות נוספת בראייה? (שכחתי לשאול את הרופא) תודה מראש על התשובה יעל

שלום יעל - זהו אכן ניתוח חובה. ויש בו גם סיכונים - אפילו הפרדות חוזרת לצערינו הפרדות רשתית היא מחלה קשה. וגם קשה לטיפול בהצלחה

01/08/2018 | 12:28 | מאת: יעל

אני מאוד מודה לך על התשובה המהירה. אם כך יש לי בבקשה שאלה נוספת. מה עלול לקרות אם לא אעשה את הניתוח ואשארבמצב זה? במילים אחרות האם התועלת בניתוח זה עולה על הסיכון?.תודה וסליחה

מנהלי פורום רשתית