ניתוח משולב רישתית וקטרקט

דיון מתוך פורום  רשתית

16/06/2013 | 08:38 | מאת: אלי

שלום. אישתי בת 63 ואובחן אצלה חור מקולרי ברישתית וגם קטרקט. הוצע לנו לבצע ניתוח משולב של שתי הבעיות. יש לי שתי שאלות. 1. אם יש השפעה על הסתברות השיקום של הרישתית בניתוח משולב ביחס לשני ניתוחים ניפרדים. 2. כמה ניסיון יש בניתוח משולב כזה בארץ. תודה. אלי.

שלום אלי אין הבדל בהחלמה בניתוח המשולב יש הגיון רב לבצעו משולב שכן אז יש רק ניתוח אחד.... יש נסיון רב בניתוח כזה..... הוא מבוצע הרבה במקומות שונים בארץ (בסורוקה, בממוצע של 1-2 בשבוע לערך) שיהיה בהצלחה

17/06/2013 | 21:15 | מאת: אלי

תודה רבה. אלי.

מנהלי פורום רשתית